Powered by Blogger.
RSS

cooking~


salam, hai.

yesterday, gi carrefour ngan mak, ida n hajar. hajatnye nak pegi post office. ngan kepala berat, perut sakit, terpaksa shopping. hajar sket lagi nak tumbuk sebab bising sakit kepala. hahah. so my advice. don't drink coffee after tea. everyone knows that. even i knew that. but when i saw nescafe latte in petronas' fridge. TAKTAHAN ok. trus open my wallet, bayar and minum without even thinking the consequences.

okay, back to main topic. dari hari tu, duk kat hostel, saya teringin nak makan trifle, sebab nampak ada orang jual. yang mak buat terbaik. eventhough asyik tergoda bila lalu kat kotak jual trifle tu. tahan-tahan-tahan, last-last sms hajar, "kita balik kita wat trifle nak?". then hajar kata ok je. bila dah balik asyik bz ngan urusan dunia. nak beli swiss roll asyik tak dapat. lama-lama
dah chinese new year, king's tutup. kat sana swiss roll dia memang daebak. fikir-fikir kat carrefour ada. so semalam gi carrefour ampang, jumpa! chocolate swiss roll. nyum!

so bila balik teruskan misi memasak. hajar tak tolong pon. sebab dia sibuk potong roti nak wat lunch. alang sibuk wat sup. so wat ngan mak.

nilah hasilnya,

peach tu leh ganti ngan buah cocktail. kalau boleh elakkan tropical fruit cocktail. tak sedap.


p/s: eno tu tuk wat apam semalam tu, bukan sebab saya sebu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment