Powered by Blogger.
RSS

beshpren (part 1)


salam, hai.

hari ni, saya nak introduce kekawan baik saya plak. tapi ni part 1. kerana post ni dikhaskan untuk kawan-kawan baik yang saya kenal kat UTMKL :) ingat tak post saya yang hari tu, masa saya kena tinggal ngan boipren dulu. d
iorang ni yang sentiasa ada kat sebelah, bagi semangat biar j
adi kuat. okeh, malu nak cerita balik zaman tu. inilah merek
a-mereka.


masa ni kita tunggu meeting club, rajinnye gi meeting :)
masa ni kita gi shopping kat jalan TAR, sampai malam.

masa ni kita tengok wayang. tak tau pasal pe kedai sume dah tutup, gulung tikar kot? hahaha

masa ni kita rajin main bola tampar ngan basketball petang-petang.

1. Ida
masa mula-masuk dulu, tak brapa baiik sangat ngan dia. dah lama tu, baik pulak. eventhough kita sama blok, sama klas, tapi jarang-jarang gi klas sama-sama. kesian dia kalau ingatkan balik. mula rapat pasal sama-sama amik koQ memanah. balik memanah je jadi gila. mungkin sebab hanya kita bertiga perempuan n lagi 27 orang lelaki. hihi. start dari tu kita asyik berkepit sebab pakwe awak jauh masa tu. nak gi mana-mana semua ngan awak. paling terharu, i konvo u datang (walaupun i tau u nak jumpa bf u). terima k
asih. awak paling kuat support saya, walaupun dulu ada misunderstand sikit. beselah, saya kan ego, susah nak cakap sori. nasib baik awak baik. lapyulah.

2. Nana
baik ngan dia pon pasal roomate dulu suka melepak ngan dia. pastu lama-lama dah terbiasa gi bilik dia. selalu luahkan macam-macam kat dia. seronok. sebab dia pandai nasihat. pastu suka layan kalau aku cerita pasal laki kacak ke, laki ni
aku minat ke, sampai pernah nak tolong. gilelah. masa ida dah transfer klas masuk course QS, selalu gi klas ngan dia. selalu wat jahat ngan dia, selalu main bola tampar ngan dia, selalu wat-wat lepak tepi padang petang-petang (gatal), selalu gi dinner malam-malam. erm, kadar kerapatan ngan dia, sama je macam ngan ida. gi mana-mana ngan dia jugak.

3. Nabila
rapat ngan dia masa dah masuk second year. masa belajar kadaster dulu kot. start dari tu kita baik. selalu wat keje sama-sama, makan sama-sama. amik test sama-sama, markah pon sama. haha. tapi bilik awak jauuuh. masa masuk 2nd year, 2nd semester, awak jadi roomate saya. seronotnye. sejak tu, kita tengok movie sama-sam
a, shopping sama-sama, patu dalam bilik asyik ber
gosip je. tapi tiap kali exam, awak tension ngan saya. tak baiklah. saya memang suka belajar rilek-rilek. tak sukalah tension-tension. nanti nangis pulak. masa saya ada boipren, saya tensen bolehlah ngadu kat dia, masa dah takde, kenalah hidup sendiri. sebab tu saya belajar sambil berhibur. kehkehkeh. oh, setakat ni, dialah kawan saya yang paling tinggi.

4. Wawa
kenal dia pon masa 2nd year jugak. ingatkan dia budak direct entry dari poli. rupanya memang student utm tapi cuti setahun. kira seniorlah. bila tanya kenapa cuti, dia jawab belajar jadi pilot. WOW!. terbuntang sekejap. kecik je orangnye. dia ni s
ama seangkatan ngan nabila. kalau tiap-tiap tahun, aktiviti wajib kitorang gi shopping kat bukit bintang nu, kat sungei wang, jalan TAR lagi mana tah.
saya belajar pakai dress dari dia lah. kalau tak dulu asyik pakai jeans ngan t-shirt. pastu sama jeeee.

5. Lee
kenal dia dari tahun satu lagi, selalu sama group ngan dia untuk tiap2 field work. best group ngan dia. dahlah pandai, rajin pulak tu. kebanyakan repor
t kalau kira-kira tu dialah yang siapkan. tapi jarang-jarang kuar ngan dia gi shopping ke apa. tapi hari tu, masa cuti sem lepas, terharu dia call kata rindu. i rindu u jugeee. tapi i tak rajin nak mesej ngan call ni. maaflah ye.

6. dayang
rapat ngan dia masa dia mula pindah masuk APG dulu. 2nd year 2nd semester. sayalah tukang kejut dia bangun tido. kalau tak gegar katil tu, selagi t
ulah dia tak bangun. dia jugaklah yang tukang teman gi jogging kat area rumah hantu tu. dia jugak yang rajin teman gi bli makan malam-malam. b
ukan apa, kat sana tu seramlah nak jalan sengsorang,
nak-nak pas maghrib. nasib baik dayang ada, kalau tak malam-malam saya kebulurlah.

7. farhah
yang ni, lambat sket baik ngan dia. dah final year baru baik. lagipun makcik kepam ni tinggal kat blok depan. kitorang semua tinggal kat blok belakang.
masa dah final sem kat utm tu baru baik ngan dia sebab selalu lepak kat rumah sewa. kelakar lah minah ni. suka jonas brothers. patu tengok camp rock siap pause time ex boipren si demi lovato/taylor swift tu punya scene. patu siap tampal poster dalam bilik. eh ingat balik je dah tergeli. bila kita sama-sama LI, dia ni lah tempat saya meluahkan perasaan, yelah, kan boring hari-hari keje 8jam. asyik-asyik mesej je ngan dia, sampai ofismate ingat mesej pakwe. ha yelah, pakwe saya pompuan. haha.

8. ridhwan
ni..taktaulah nak start dari mana. tapi yang penting, ida gosipkan kitorang together. pastu ex boipren jeles kat dia. kesian. jadi mangsa. tapi ngan dialah jugak selalu cerita pasal ex tu. dia ni dah macam bapak orang je kalo nasehat-nasehat ni. kalau pegi umah dia, suka jumpa mak dia yang ramah tu. dahlah masak pon sedap. i like. eh teringat. bila last pegi umah kau yeh? raya tahun bila tah. lupa. dia ni tokey kantoikan dalam kelas. kalau-kalau ada yang dalam kelas tu duk berdua ke, japgi suh on bluetooth, ada gosip lah tu.

kesimpulan.
bila type ni. tiba-tiba rindu nak masuk kelas sama-sama, belajar sama-sama, wat gila sama-sama. anyway. terima kasih sebab jadi kawan terbaik. bukan setakat 8 orang yang saya sebut tadi, tapi rasanya, 3DDL '09 tu semua pon kawan baik.


p/s : sorilah kalau tiap-tiap gambar pon ada gamba saya. rindu okeh zaman umur belasan tahun. sebelum abes baca, meh tengok all time fevret picture :)

.
.
.
.
.
.
.


comelnye kita berdua. hahah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Einaz Shah Rizal Thomas said...

this is my 1st time read your blog .
juat want to say haiy ;)

from :
einaz shah rizal thomas ;')

nurul said...

kepam pun xpa la....haha janji org igt ko msj bf...keh3.....

-yAmEnToS_ said...

@ lemon : ala. tak best. nak mesej laki bukan nak mesej pompuan. gaga

Post a Comment